Kleuterschool project


Het kleuterschool project is voorlopig nog in ontwikkeling. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 20 schooltjes in de regio tot stand gebracht worden. Er zijn op dit moment tien schooltjes, alleen zijn ze niet allemaal meer in gebruik. Dit komt omdat de school opgeknapt moet worden of omdat er geen onderwijzer is. 

Veel kleuterscholen zijn gevestigd in een rondawel. Afgelopen jaar is er een rondawel opgeknapt en ingericht als kleuterschool. De vloer is betegeld. De muren zijn zowel buiten als binnen geverfd. Hierdoor is er een mooie ruimte ontstaan die makkelijk schoon te houden is.
Er is een rek neergezet met uit plasticflessen uitgesneden opbergvakken voor de kinderen. Aan de muur zijn posters van het alfabet opgehangen. Verder zijn er tafels en stoelen en nog wat ander schoolmateriaal.
De kinderen leren liedjes, taal en rekenen. Doen spelletjes en leren hoe ze kunnen zorgen voor hun hygiëne o.a. door elke dag hun tanden te poetsen. In het vakje van de leerling ligt dan ook hun eigen tandenborstel.
Verder krijgen de kinderen elke dag een gezonde maaltijd op school. Hierdoor hopen we dat de gezondheid van de kinderen vooruit gaat.
De eerste van de tien kleuterscholen is nu opgeknapt. In de komende tijd zullen in ieder geval nog twee volgen. Daarnaast is het belangrijk dat de onderwijzers betaald worden en dat er onderwijzers worden opgeleid. 
 
Meer foto's over dit project kunt u in het fotoalbum vinden.